torstai 27. marraskuuta 2014

Lopunajan profeetat nousevat!

Lopunaikojen yksi oleellisimmista lupauksista on, että Herran profeetat nousevat palvelutyössään maanpäällä näkyvälle paikalle. Jopa niin näkyvälle, että koko maailma tulee seuraamaan näitä ihmeellisiä tapahtumia hämmennyksen ja epätoivon vallassa. He tulevat näkemään kuinka todellinen Jumalan valtakunta on ja kuinka Jumala tulee näyttämään voimansa ja valtansa ihmisille. 

Kaikki mitä voidaan ravistella tulee ravistelluksi ja loput ovat niin paatuneita sydämeltään, etteivät parannusta tee. Tulee suuri herätys ihmeiden ja merkkien seuratessa puhuttua sanaa. Valta on annettu profeetoille profetoida tulevia ja kaikki tapahtuu pian!

Raamatun yksi lopunajan profetioita on, että Elia tulee. Elia on yksi Raamatun väkevimmistä ja tunnetuimmista profeetoista. Jeesus vastasi ja sanoi: "Elias tosin tulee ja asettaa kaikki kohdalleen. (Matteus 17:11) Elian henki, eli profetian henki ja profeetan virka valmistaa Kristukselle aina tietä, kuten Raamattu sanoo. Näemme tämän evankeliumeista, kuinka Elian henki Johannes kastajan palvelutyön kautta valmisti Kristuksen ensimmäiselle tulemukselle tietä. Tulemme nyt lopunaikoina näkemään kuinka Herran profeetat nousevat Elian hengessä julistamaan ja valmistamaan Herralle tietä, Herran toiselle tulemukselle.

Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat. Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat. (Apostolien teot 2:17-18)

Nyt käsittelen pelkästään Herran profettoja, vääristä olenkin jo kirjoittanut aikaisemmin. Herran profeettojakin tulee olemaan kahdenlaisia, profeettoja ja profeettoja, sitten on myös profetian henki josta apostolien tekojen kohta puhuu. Vanha testamentti koostuu lain ja profeetojen kirjoista, sekä psalmeista (Ja hän sanoi heille: "Tätä tarkoittivat minun sanani, kun minä puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne, että kaiken pitää käymän toteen, mikä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa ja profeetoissa ja psalmeissa" Luuk.24:44). Profetian kirjat jakautuu, sekä suuriin että pikku profeettoihin, samoin tulee olemaan näinä lopunaikoina, kuin oli ennen Kristusta. Aikakirjat mm. kertovat Eliasta ja tuon nyt kuvan niiden kautta, mitä tarkoitan. En halua painaa ketään alas, enkä myöskään korottaa, paitsi Kristusta.

Elialla ei ole omaa kirjaa Raamatussa, mutta hän käy hyvänä esimerkkinä tässä kohtaa sillä puhumme kuitenkin Elian Hengestä. Kun Elia oli yksinäisyydessä ja eristyksissä hän luuli jääneensä ainoaksi jäljelle Iisebelin tappaessa Herran profeettoja. Kuitenkin Herra oli säästänyt 7000 jotka eivät olleet kumartaneet Baalia. Raamattu puhuu paljon profeetoista joista emme koskaan kuulleet mitään, tai profeetanoppilaista, jotka seurasivat profeettoja. Raamattu puhuu myös profeetoista jotka mainitaan, mutta ei juurikaan mitä he tekivät tai saivat aikaiseksi, kuitenkin he olivat Herran profeettoja. Sitten Raamattu puhuu profeetoista, kuten Elia, Elisa, Jeremia, Haggai, Malakia, Hesekiel... joiden kautta Herran henki vaikutti voimallisesti ajassa jota he elivät, kuten vanhan testamentin profeetoista viimeinen, Johannes Kastaja. Vanha testamentti siis loppuu Johanneksen julistukseen ja parannuksenteon kasteeseen, uusi testamentti tulee päättymään kun miljoonat kastetaan Pyhällä Hengellä syntyen uudesti ylhäältä, sitten tulee loppu ja Kristus tulee...

Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen: "Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta, mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet". He ovat napisijoita, kohtalonsa nurkujia ja vaeltavat himojensa mukaan; heidän suunsa puhuu pöyhkeitä, ja he mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden. (Juudas 1:14-16)

Elian palvelutyö tulee tapahtumaan Hengessä jota monet eivät ymmärrä, sillä he ovat sokeita, kuten Elian palvelija (2.Kun6:15-17) Kun Jumalan miehen palvelija nousi aamulla varhain ja meni ulos, niin katso, sotajoukko, hevoset ja sotavaunut piirittivät kaupunkia. Ja hänen palvelijansa sanoi hänelle: "Voi, herrani, mitä me nyt teemme?" Hän sanoi: "Älä pelkää, sillä niitä, jotka ovat meidän kanssamme, on enemmän kuin niitä, jotka ovat heidän kanssansa". Ja Elisa rukoili ja sanoi: "Herra, avaa hänen silmänsä, että hän näkisi". Ja Herra avasi palvelijan silmät, ja hän näki, ja katso: vuori oli täynnä tulisia hevosia ja tulisia vaunuja Elisan ympärillä.

Toiset profeetat näkevät ja tietävät mitä tekevät, toiset kulkevat vielä sokeana, on aika aukaista silmät ja nähdä hengen maailmaan mitä Herra tekee, nousta ja täyttää se tehtävä johon sinut on kutsuttu! Jos et vielä näe, etsi sellainen Herran profeetta joka näkee ja seuraa häntä, toki kohtaat ongelman, sillä tämän päivän seurakunta suomessa ei tunnista ja siksi ei tunnusta profeetan virkaa.  Kuitenkin Herra on asettanut uuden testamentin järjestyksessä... seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä... (1.Kor.12:28)

Niin ette siis enää ole vieraita ettekä muukalaisia, vaan te olette pyhien kansalaisia ja Jumalan perhettä, apostolien ja profeettain perustukselle rakennettuja, kulmakivenä itse Kristus Jeesus, jossa koko rakennus liittyy yhteen ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa; ja hänessä tekin yhdessä muitten kanssa rakennutte Jumalan asumukseksi Hengessä. (Efe 2:19-22)

Kysynkin, jos siis sinulta, että jos seurakuntasi ei tunnista ja tunnusta apostoleja  ja profeettoja, millä perustalla se on? Voimme tietenkin todeta, että Raamatun tietenkin, mutta järjestys on epäraamatullinen, sillä Jumala asetti ensiksi muutamia... sitten toisia!!! Mutta jos seurakunnassasi ei ole yhtäkään tai niitä ei ole asetettu, kysyn sinulta uudelleen, millä perustalla se on? Seurakunta rakentuu apostolien ja profeettain perustalle, jotka elävät tänä päivänä, ei Matteuksen, Markuksen, Luukkaan, Johanneksen, Paavalin... toki heidänkin, sillä he ovat kirjoittaneet melkein koko uuden testamentin, mutta jos seurakunnassa puhutaan kielillä, on paimen ja kaikilla muilla on avustamisen tai hallitsemisen lahja, saatta olla, että se on vielä kaukana Raamatunmukaisesta seurakunnasta. Sieltä puuttuvat Efesolaiskirjeen mukaan voimalliset teot, apostolit, profeetat, sairaiden parantaminen... Kaikki tulee muuttumaan pian, toivottavasti sinun seurakuntasi on valmis toimimaan Elian hengessä ja voimassa.


Lopun aikanan nousee vielä kaksi erityistä profeettaa. Ilm.11:4-6

Ja minä annan kahdelle todistajalleni toimeksi säkkipukuihin puettuina profetoida tuhannen kahdensadan kuudenkymmenen päivän ajan." Nämä ovat ne kaksi öljypuuta ja ne kaksi lampunjalkaa, jotka seisovat maan Herran edessä. Ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, lähtee tuli heidän suustaan ja kuluttaa heidän vihollisensa; ja jos joku tahtoo heitä vahingoittaa, on hän saava surmansa sillä tavalla. Heillä on valta sulkea taivas, niin ettei sadetta tule heidän profetoimisensa päivinä, ja heillä on valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat.

Tämä on Raamatun väkevä profetia koskien lopunaikoja, aikaa jota elämme, ottakaamme viisaus vastaan joka annetaan ylhäältä, valkeuksien Isältä. Tulee 1260 päivää profetointia ja julistusta Jumalan valtakunnasta, jolloin näemme tämän ajan faaraon murtuvan Jumalan suuruden alle. Näemme Kristuksen elämän toistuvan näistä profeetoista. Näemme valtojen ja voimien kohtaavan Jumalan kirkkauden ja valtaistuimen joka on taivaita korkeammalla. Nämä ihmeet ja merkit tullaan todennäköisesti tuomitsemaan, sillä kuinka rakastava Jumala voisi tälläistä tehdä ihmisille jota Hän niin rakastaa ja joidenka puolesta Hän antoi ainoan poikansa kuolla ristillä heidän syntien tähden. Kristuksen ja monien profeettojen lailla nämäkin kaksi profeettaa tullaan tappamaan brutaalisti.

Ja ne, jotka maan päällä asuvat, iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen; sillä nämä kaksi profeettaa olivat vaivanneet niitä, jotka maan päällä asuvat. (Ilm.11:10)

Silloin kun Kristus antoi henkensä Golgatalla tapahtui suuri maanjäristys, nyt tulee maanjäristys kun näihin profeettoihin tulee elämän henki kolmen ja puolen päivän kuluttua ja nousevat Kristuksen lailla pilvessä taivaaseen. Tällöin syttyy Herran pelko, niissä jotka vielä äsken iloitsivat ja ostelivat lahjoja toisilleen. On sääli, että monen pitää kuolla, että joku voi uskoa ja että paatunut sydän voi vastaanottaa elämän lahjan Kristukselta.

Ajattele, näille kahdelle profeetalle on annettu valta muuttaa vedet vereksi ja lyödä maata kaikkinaisilla vitsauksilla, niin usein kuin tahtovat!!! Huomaa, että he eivät kuitenkaan aiheuta sairauksia ihmisille tai sodi ihmistä vastaan, ainoastaan muuttaa olosuhteita joissa elämme. Voimme siis todeta, että edelleenkään sairaudet eivät ole Jumalasta, monet olosuhteet voivat olla tai sitten ne voivat myös olla ihan itseaiheutettuja. Riippuen siitä mitä sinä teet ja kuinka elät elämääsi, otatko siitä vastuun vai oletko tuuliajolla? Emme hyväksy ja tuomitsemme monia ihmeitä ja merkkejä, koska emme ymmärrä niitä tai niiden tarkoitusperää. Koska hengellinen näkökykymme on rajoittunutta ja pelkäämme asioita. Nämä ovat kuitenkin vääriä syitä tuomita ja se rajoittaa edelleen omaa hengellistä kasvuamme. Emme voi vedota luonnonlakeihin sillä Elia nosti erittäin omituisella tavalla kirveen joen pohjalta pinnalle... 2.Kun.6:5-6 Mutta erään heistä kaataessa hirttä kirposi kirves veteen. Niin hän huusi ja sanoi: "Voi, herrani, se oli vielä lainattu!"Jumalan mies kysyi: "Mihin se kirposi?" Ja hän näytti hänelle paikan. Silloin hän veisti puukappaleen ja heitti sen siihen ja sai kirveen nousemaan pinnalle. Menisikö tämä tänäpäivänä noituuden piikkiin? Entäs tämä? Aramin kuninkaan sydän tuli tästä levottomaksi, ja hän kutsui palvelijansa ja sanoi heille: "Ettekö voi ilmaista minulle, kuka meikäläisistä pitää Israelin kuninkaan puolta?" Silloin eräs hänen palvelijoistaan sanoi: "Ei niin, herrani, kuningas, vaan profeetta Elisa, joka on Israelissa, ilmaisee Israelin kuninkaalle nekin sanat, jotka sinä puhut makuuhuoneessasi". (jakeet 11-12) Elisa oli kuitenkin Herran profeetta!!! Kehoitan välttämään tuomitsemista, vaikka et kaikkea ymmärtäisikään, Raamattukin kehoittaa niin.

Profeetat nousevat, oletko sinä valmis Elian hengen toiminnalle? Toki tämä on yksi näkökulma asiaan, toinen on väkevän yhteyden ja keskinäisen rakkauden syntyminen Herraan uskovien keskuudessa, kuten Malakian kirjasta osaamme ymmärtää.


Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi. (Malakia 4:5-6)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti